dijous, 20 de novembre del 2008

Avergonyit

So am I

3 comentaris:

ipelegri ha dit...

Li diuen autoodi, complex d'inferioritat, síndrome d'Estocolm.

Avui a Libertad Digital surt com a notícia que Toni Soler, el de Polònia (al qual no suport), admet que a Catalunya hi ha discriminació del castellà. I té tota la raó.

Per què cal amagar o tenir por de dir que hi ha una discriminació positiva a favor de la llengua pròpia per tornar-la a un estat de normalitat (açò és el que fa la Llei de Normalització Lingïstica), que ha perdut per la imposició forçosa de l'espanyol? Si no és per aquest sentiment d'inferioritat no s'entén aqusta voluntat de no dir les coses com són. Açò o, essent més mal pensats, que qui governa realment no creu en el seu propi país si no és des de la subordinació.

francesc de borja ha dit...

Idò sí, totalment d'acord.
Sembla que aquest govern està més interessat en treure la "crosta nacionalista" dels mitjans públics que en defensar la llengua i la cultura i la política que es fa per defensar-les i protegir-les.
He sentit a dir per aquí que més valdria no contestar aquest senyor de The Economist, que val més deixar refredar el tema. No vol dir això, en part, donar-li la raó?

àlex ha dit...

Des de la distància, crec que el tema central al qual apunta l'article den Sala i Martín no és tant si s'havia de contestar o no l'article sinó en cas de fer-ho quin era l'argumentari més adeqüat.
I encara un altre tema: no és casual que aquests arguments surtin d'un (ultra)liberal con en Sala i Martín ja que això denota una transversalitat en el consens sobre com afrontar determinats temes que al meu entendre són crítics. I també és molt positiu que qui ho digui és un català amb passaport dels EUA, amb una activitat intel.lectual de primera fila i que desmunta totalment el tòpic neo-progre-falangista de "esto del nacionalismo se cura viajando".

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com