dissabte, 17 d’octubre del 2009

Com que enguany ha plogut i nevat molt als Andes,...

...i resulta que els embassaments del país estan a un envejable 90% de la seva capacitat, el govern ha decidit que no fa falta adoptar l'horari d'estiu. Tal qual.
Si més no curiós, sobretot si tenim en compte que ho va decidir apenes 36 hores abans de la data fixada per fer el canvi, és a dir, abans d'ahir.
També és cert que d'aquesta manera s'eviten enfrontaments inútils amb unes quantes províncies rebels, que no en volien sebre res. Però esclar, en un país que fa més de 3.000 kilòmetres de punta a punta i que és suposadament federal, el tema de mantenir la unitat de fus horari és complicat.
A nivell personal, a jo la decisió de la Presdient (com xalen de dir-li els opositors fent servir l'argument lingüístic segons el qual, el càrrec que ocupa no té gènere però que en el fons només ho fan per fer-la emprenyar, a ella que es fa dir Presidenta) de la Nació em toca un poquet els collons, ja que no trec cap avanatatge del fet que a les cinc del matí ja sigui de dia, però en canvi, els fosquets d'estiu, calor i gintònic se'm fan més curts.
L'any passat, el canvi va ser la darrera setmana de desembre (totalment absurd des d'un punt de vista científic, canviar l'horari una vegada ja ha passat el solstici, però bé,...) i enguany, simplement, no serà. A jo mai no m'ha acabat de convèncer la teoria segons la qual el canvi d'horari es fa per estalviar energia, sobretot en aquests dies en què cada vegada es gasta més electricitat en aire condicionat i processadors que en il.luminació. Tal vegada caldria, simplement, que adaptéssim més els nostres horaris als ritmes solars. Però aquest és ja un altre debat.

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com