dissabte, 30 d’agost del 2008

Paradoxes del divendres

La ciutat que els fosquets de divendres veu omplir-se les cantonades de famílies ben mudades, els al.lots amb posat seriós, jaqueta, corbata, i kipah -que per un profà com jo sempre sembla que ha de caure, amb aquell punt d'equilibir inestable-. La mateixa ciutat que en un quiosc del metro ofereix junt amb la premsa del dia i la inevitable ració de culs i pits en paper couché edicions barates de Sábato i Borges, Llibres d'auto-ajuda i el Mein Kampf de Hitler. Tal com promociona la portada, en edició íntegra traduïda directament de l'original alemany.
Quan hi pas per davant no puc estar de demanar-me fins a quin punt pot un llibre ser tan perillós com per ser prohibit. Supos que la resposta no és en el llibre sinó en els seus lectors,...

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon descobriment aquest espai menorquí.
Sense dubte i tornaré. No se pas si encara navegues prop de “Buenos Aires”. En el meu cas estic a punt de sortir de Valparaíso per continuar viatge cap el sud.
Una abraçada.

Maria ha dit...

Compartesc la teva paradoxa, segurament el perill són els lectors que ho poden interpretar tot com vulguin, això la gràcia de les lletres, supòs.

Sí, aquest és el premi. De fet, és per això que em va fer molta il·lusió i també el perquè de presentar-m'hi! Seguiré la teva recomanció, ja que no he anat mai a València, sembla mentida. Records!

àlex ha dit...

Jan, benvingut a Binibloc.
Encara tenc l'àncora tirada al Riu d'Argent, on per cert si un dia hi desembarques, a la chacarita i a la recoleta hi trobaràs bon material per "La soledad Eterna".

Maria, jo també vaig haver d'esperar uns octubres per conèixer València. Si necessites més recomanacions, demana-les, aquí o a www.xalandria.cat. Segur que més d'una i més de dues te sabran donar. De moment, te deix aquesta:

http://ignasicanyardet.illanvers.cat/valencia/

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com