divendres, 12 de novembre de 2010

Temps de mudances

Som a ca meva nova, assegut enterra i mirant pels finestrals con el fosquet avança des del riu. Esper que m'entreguin la nevera la tele i el llit i en l'espera foraçada -de 17 a 21 horas m'han dit a la botiga- he fet temps ordenant les coses que he anat mudant aquesta setmana.Com que me moc tot just a dos carrers, el tràfec l'he fet a ritme de maleta i motxilla, aprofitant que encara no em podia instal.lar.
Sempre que feim mudances, hauriem d'aprofitar per fer net, a fons i sense concessions. Quan si no en el temps de mudances aparèixen ara i adès mil i un objectes-idea que criden des del fons de la caixa un passat que feia estona que no visitàvem? He aprofitat les dues darreres mudances que he fet per acabar de digitalitzar del tot la meva modestíssima discoteca. Els CD's ocupen poc però pesen, i només els toc quan els he de posar i treure de dins caixes i maletes. Ara que ja els he baixats tots a l'ordinador, no tenc excusa per no enviar-los a un magatzem definitiu.
Un tema apart són els llibres. En tenc relativament pocs, a Buenos Aires, ja que hi vaig venir sense i uns quants dels que he anat acumulant han sortit amb vena viatgera i han acabat a Menorca -crec-. De totes maneres, la millor mitja hora d'aquesta mudança ha estat la dedicada a repensar l'ordre i disposició dels difernts volums: els pendents de llegir, un clàssic, a dalt de tot, amb en Fontanarrosa, na Hannah Arendt i na Silvina Ocampo entre ells. Enmig, lonely planets, catàlegs d'exposicions, en Hudson i els seus viatges de naturalista, un parell de llibres de la mar i la secció assaig i història argentina. I finalment, abaix, els darrers fitxages/regals de narrativa catalana, amb el lentes, en Serés i en Ramon Erra com a destacats. Dins aquesta secció, fa un parell de setmanes vaig estar apunt d'afegir-hi el fitxage estrella de na Maite que per obra i gràcia de la internacionalització del senyor anagrama ha arribat als mostradors de Santa Fé i Callao Mesclats però no tant amb la secció de grans novel.les amb Norman Mailer, Sábato i el rinconet-homenatge an Fogwill, que a tot això prest farà tres mesos que se'ns va morir, li van fallar els pulmons, com no podia ser d'altra manera.
 
El fi, un capvespre deliciós per guanyar temps dedicant-se a coses importants, com fer net i ordenar llibres.

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com