diumenge, 9 de maig de 2010

Globalització

Som a la taverna més cutre i barata de Colonia del Sacramento i a l'hora de pagar, l'amo que la té clarissima, ens duu el compte en un paperet escrit per una banda en Uruguayos i per l'altra en Argentinos (pesos en els dos casos, s'entén). L'homo ja està acostumadíssim als clients argentins que divideixen el compte entre tots i demanen el preu en uruguayos i argentinos perquè el tipus de canvi ho encareix tot bastant i per tant, ens diu també a quant toca per cap. El que potser ja no s'esperava es trobar-se davant amb un professor de macroeconomia del a UBA i corredor de borsa que li complica una mica demant-li també una triangulació en dòlars americans. Com era de preveure, l'argentí inenta enredar-lo en el canvi de pesos a dòlars davant lo qual l'home li respon amb tota tranquilitat: ¿pero usted no se enteró de lo que pasó en Grecia esta semana y de que la Merkel tiene elecciones mañana y no tomaron ninguna decisión respecto al salvataje? el tipo de cambio del dólar se fué a la mierda.

Davant lo qual, l'argentí no pot més que meravellar-se de com corre la informació financera avui en dia i rendirse a l'evidència deixant una propina generosa (composada a parts iguals per dòlars, uruguayos i argentinos)

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com