dijous, 22 d’abril del 2010

San Jorge

Visc en una ciutat on hi ha floristes a les cantonades tot l'any, el carrer és sempre ple de senyeres del país i les llibreries estan obertes 24 hores, així que, en certa manera, és Sant Jordi cada dia, encara que la majoria no ho sap.
Quan vivia a l'altre país, el que només treu la senyera en dies assenyalats i on si t'has de fer perdonar una cagada amb flors en hores intempestives has d'anar al carrer Mallorca o a las Rambles, record que m'agradava poc triar un llibre precisament aquest dia, on la calma necessària per triar, remenar, olorar i fullejar era un bé escàs.
Mantenint el costum de no comprar cap llibre per Sant Jordi, dissbte passat vaig aprofitar l'excursió per trobar qualque traducció de Quim Monzó per regalar a un amic i em vaig decidir - fianlment - amb una de les meves grans assignatures pendents. Des de fa una setmana idò, tenc al plenestatge de llibres per encetar la Rayuela de Cortázar en edició definitiva. Després de dos anys de viure aquí i havent-me ja atrevit amb Sábato, Fogwill, Jeanmarie, Aira, Fontanarrosa i Borges ja era hora de provar amb aquest argentí que va néixer, viure bona part de la seva vida i morir a Europa.
Jo no tenc una llista de recomanacions tan llarga con na Maria, així que us deix la seva recomanació. Feu-li cas, que ella és del ram.

4 comentaris:

Maria ha dit...

Oh! Gràcies!
Jo també tenc Rayuela a la muntanya de llibres per llegir en un futur proper. Edició de Càtedra. Ja em diràs el què.
Jo avui sí que compraré llibres, per regalar. I potser qualcun per jo, que em puguin firmar :)

jpodrit ha dit...

Quina editorial empren per aquests baixos teus? I ja diràs si tries la versió de lectura contínua o l'alternativa. O la teva!

àlex ha dit...

Els dits allargats dels Laras i Polancos ho són molt per aquí baix i Alfaguara és qui té els drets d'edició de l'obra completa de Cortázar.
Encara no m'he decidit per cap alternativa, però record que quan era petit no era massa amics de la sèrie "Elige tu propia aventura" (tot i que clar, no sabia que era metaliteratura).
Ja us ho contaré. Vaig a comprar la rosa.

ipelegri ha dit...

Enguany, excepcionalment, he fet Sant Jordi: les darreres novel·les d'Alzamora, Joan Pons i Ferran Torrent. Aquest estiu albir l'esperança de poder llegir més que aquest curs.
Àlex, ja diràs coses postlectura: el teu criteri és de fiar (gràcies per descobrir-me la narrativa de Miquel Àngel Riera, per exemple). A vam si he de posar en Cortázar a la llista d'espera.

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com