dimarts, 23 de març del 2010

Presumpció d'innocència

D'acord amb la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels principis rectors bàsics del dret penal és la presumpció d'innocència.
Dit això, i fins que no es demostri lo contrari, el Molt Honorable Jaume Matas i Palou, expresident del Govern de les Illes Balears, és presumptament innocent dels càrrecs de:
Prevaricació,
Suborn,
Apropiació Indeguda,
Malversació de Cabals Públics,
Falsedat Documental,
Tràfic d'Influències,
Blanqueig de Capitals,
Delicte Fiscal,
Delicte Electoral

En resum i fins que es demostri lo contrari -hi insistesc-, Matas és penalment innocent, moralment condemnable, políticament cadàver,.... I financerament, és un crack!

5 comentaris:

ipelegri ha dit...

El que és fotut és comprovar com tenen, aquesta gent, immunitat dins del món judicial, des del moment en què són els partits polítics els que col·loquen els jutges i fiscal com en un joc de cromos. A vam com acaba, açò, però no crec que la sentència sigui exemplaritzant. Es veu que l'advocat de Matas fa molt de respecte.

pqs ha dit...

No, financerament no és un crack. L'ha cagat fins al fons, pq acabarà condemnat. Si el teu objectiu és anar a la lluna, només seràs un crack si tornes viu.

àlex ha dit...

Pere,
ja ho veurem, sí és un crack o no. Una eventual condemna curta plena d'atenuants i rebaixes podria considerar-se una tornada mig venturosa de la lluna.
Isma tot plegat, fa encara mala espina: fins i tot l'acta de processament de dilluns del jutge. No soc advocat, però llegint-la em fa la impressió que els advocats den Matas -que són molt bons- tenen material per recórrer-la. Si més no a jo em sembla un pèl massa interpretativa i plena de judicis de valor que no sé si són procedents. Alerta que no estigui donant arguments fàcils per desacreditar-la.

pqs ha dit...

Esperem idò que no sigui un crack.

I també esperem que el jutge instructor no estigui ficant la pota fins al fons, en pla Garzón.

àlex ha dit...

I hope so,...

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com