dimarts, 17 de març del 2009

Barcelona. Impressions de turista

Autobusos novíssims, còmodes, d’arrencada suau i amb els conductors que gairebé diries que son amables. Les vorereres noves, l’asfalt regular i la quantitat de bicicletes esquivant els vianants.

La crisi deu ser les botigues mig buides un dimecres al matí? O els restaurants mig buits a la nit? O la Rambla plena de turistes a tothora? (com sempre).

Ni que fos per dos sopars, un dinar i mig i dues llibreries, val la pena tornar 30 hores a Barcelona. Es menja bé a Barcelona. Cony. També val la pena pel MNAC, que cada vegada m’agrada més i per la magnífica exposició de Sorolla. Mestre de la llum i del costumisme. Visions d’Espanya. Tota una declaració de plurinacionalitat. Les tonyines d’Ayamonte i el gest dur, medieval, castellà. Les taronges de València i l’oasi d’Elx. I la llum a tothora, esclatant amb la mar de fons.

La lleugeresa del marbre al Pavelló Mies van der Rohe, el tremolor dels macs al safreig. Tancar la porta i deixar el soroll afora i entretenir-se fins a l’infinit encalçant-se el soroll del propis passos. A poc a poc, amb tot el temps del món.

Com deien els meus veïns de cinema l’altre dia, Está linda Barcelona!

PD mil disculpes als amics, coneguts i saludats que s'en temen via Binbloc que la setmana passada -temes de feina- vaig dormir dues nits a Barcelona. Al.lots no don abast!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegr de sebre que vas ser prop d'aquí i que gaudissis de la ciutat tal com expliques a Binibloc. Sincerament t'ho escric. I quan tornis a tenir feina a Barcelona, que la tornis a viure com vulguis. Tot plegat, bon senyal.

àlex ha dit...

Estimat, la veritat és que la vaig gaudir d'un manera quasi tan breu com l'entreda del bloc: Altaïr, FNAC, unes tapes a la Boqueria i dues hores de MNAC, tot lo demés feina.
Ben igual que els pocs dies a Menorca: bastant, massa, conectat amb Buenos Aires per mail, i telèfon. Fins i tot amb els horaris canviats. Per sort, el temps va acompanyar i ho vam poder compensar amb una vintena justa de serrans.
Besades per tothom i si podeu, anau a veure en Sorolla. Només per les marines ja val la pena.

salut

Legal

Creative Commons License
obra de Binibloc està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 2.5 Argentina de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a binibloc.blogspot.com